Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Σχέδιο "Σκορπιός": Εστιάτορες του Π.Φαλήρου κ.α περιοχών υποστήριξαν Τούρκους ένοπλους

Σχεδιάγραμμα-σκαρίφημα για επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες αλλά και βόμβες μολότοφ ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. σε τετράδιο που διατηρούσε η τουρκική ένοπλη οργάνωση DHKP-C στα κρησφύγετά της στην Αθήνα!


Στο σκαρίφημα ο κ. Ερντογάν ονομάζεται «Σκορπιός», η επίθεση φαίνεται να πραγματοποιείται από δύο πλευρές του αυτοκινήτου που μεταφέρει τον τούρκο πρόεδρο, ενώ υπάρχει και άλλη ένοπλη ομάδα που θα κτυπούσε στην πίσω πλευρά της πομπής, σαν ομάδα επικάλυψης - χωρίς ωστόσο από την περιγραφή και το αναλυτικό σχέδιο των τούρκων ενόπλων να προκύπτει με σαφήνεια το σημείο όπου θα γινόταν η δολοφονική ενέργεια.

Η «επιχείρηση Σκορπιός», που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», για εξόντωση στο ελληνικό έδαφος του τούρκου προέδρου θεωρείται ότι θα είχε δραματικά επακόλουθα για τη χώρα μας και οι άμεσες επιπτώσεις θα ήταν τεράστιες.

Ωστόσο οι μεθοδικές έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για εντοπισμό του δικτύου των τούρκων ενόπλων, ύστερα από μια αρχική - τον περασμένο Νοέμβριο - συμπτωματική συνάντηση έλληνα αστυνομικού στην Καλλιθέα με ηγετικό μέλος της DHKP-C, πιθανόν να απέτρεψαν αιματηρή επίθεση κατά του κ. Ερντογάν όπως και άλλων ελλήνων και ξένων πολιτικών, με τρομακτικές συνέπειες.


Στόχος το οπλοστάσιο

Κύριος στόχος, πλέον, των διωκτικών αρχών είναι να βρεθεί το οπλοστάσιο των τούρκων ενόπλων που έκρυψαν (πιθανόν στην περιοχή της Βαρυμπόμπης) σε δύο μεγάλα πλαστικά βαρέλια λαδιού και στο οποίο ίσως περιλαμβάνονται οι εκτοξευτές ρουκετών και άλλα πολεμοφόδια που θα χρησιμοποιούνταν, όπως φαίνεται, και στην επίθεση σε βάρος του κ. Ερντογάν, χωρίς όμως μέχρι στιγμής οι προσπάθειες των ελληνικών διωκτικών αρχών να έχει αποδώσει οτιδήποτε. Επιπλέον στοιχεία επιχειρείται να αντληθούν από το ηλεκτρονικό αρχείο των τούρκων ενόπλων. 

Ο προβληματισμός μάλιστα των ελλήνων αξιωματικών εντείνεται από το γεγονός ότι ορισμένες φορές στο παρελθόν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις για ορισμένες σχέσεις της DHKP-C με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και το επονομαζόμενο «βαθύ κράτος» της Τουρκίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν το 2008 είχε συλληφθεί ο τούρκος «αρχηγός» του παραρτήματος Ασουρμάν Ακτσά, ο οποίος φερόταν και αυτός να σχεδιάζει επίθεση κατά του κ. Ερντογάν, είχε προαναγγείλει σχέσεις της DHKP-C με το σκάνδαλο «Εργκένεκον». Πρόκειται για την περιώνυμη έρευνα που είχε ξεκινήσει ύστερα από ένα τροχαίο δυστύχημα στο Σουσουρλούκ το 1996, όταν οι νεκροί επιβαίνοντες στο ίδιο όχημα διαπιστώθηκε ότι ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας και αρχιμαφιόζοι. Ακολούθησαν πολυετείς έρευνες που ανέδειξαν την εμπλοκή εκατοντάδων ατόμων - ανάμεσα σε αυτούς στρατιωτικοί, αστυνομικοί, μέλη της τουρκικής μαφίας, «Γκρίζοι Λύκοι» - και «παρακρατικών» μηχανισμών. Ελληνες αξιωματούχοι είχαν εντοπίσει και άλλη περίπτωση τούρκου ενόπλου που εκδιώχθηκε από τη χώρα και είχαν προκύψει σχέσεις του με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.


Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο τούρκος πρόεδρος είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «Σκορπιός» («ακρέπ» στα τουρκικά) τον Οκτώβριο του 2015 και τον Ιούνιο του 2016 σε ομιλίες του για να αναδείξει ότι «κράτη που εκτρέφουν την τρομοκρατία, εκπαιδεύουν ενόπλους και τους δίνουν όπλα, ουσιαστικά κρατούν έναν σκορπιό που μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο τραύμα και στους ίδιους».

Οι συλλήψεις


Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του δικτύου των ενόπλων έγινε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη εννέα Τούρκων σε τρία διαμερίσματα-κρησφύγετα. Εις βάρος του 40χρονου Χαλίλ Ντεμίρ που ήταν ηγετικό μέλος της DHKP-C εκκρεμούσε ένταλμα των ελληνικών αρχών για συμμετοχή στην εν λόγω τουρκική οργάνωση. Από περαιτέρω έρευνα είχε προκύψει ότι συμμετείχε στη μεταφορά όπλων με το ταχύπλοο «Εμμα» από τη Χίο στην Τουρκία, το καλοκαίρι του 2013. Τότε είχε διαπιστωθεί ένα σύστημα υποστήριξης των τούρκων ενόπλων από ιδιοκτήτες εστιατορίων με... κεμπάπ στον Αγιο Δημήτριο, στο Παλαιό Φάληρο και αλλού. Ο αρχικός εντοπισμός του 40χρονου από παρατηρητικό αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. στην Καλλιθέα και η πολυήμερη παρακολούθησή του είχε οδηγήσει στην ανακάλυψη όλων των τούρκων ενόπλων. Ομως κρίσιμο ζήτημα ήταν ότι οι Τούρκοι διέφυγαν από την παρακολούθηση της ΕΛ.ΑΣ. και προχώρησαν στην «ταφή» του οπλισμού τους, κάτι που επιτάχυνε την επιχείρηση σύλληψής τους. Ενας εκ των ενόπλων φέρεται να συμμετείχε σε επίθεση μικρού βεληνεκούς, όπου είχαν χρησιμοποιηθεί μολότοφ, στη διάρκεια επίσκεψης του τούρκου προέδρου στην Ολλανδία.

Ο «Βλάχος», ο «Επαναστατικός Αγώνας» και τα μελίσσια
Ενα μυστηριώδες πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Βλάχος», που είχε εντοπιστεί το 2010 σε έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα», παρουσιάζεται εκ νέου στο προσκήνιο, ύστερα από τη σύλληψη – προ μερικών ημερών – του 49χρονου αναρχικού Ε.Ξ. για εννιά ληστείες τραπεζών την περίοδο 2002 - 2009 με λεία 290.000 ευρώ.

Ο 49χρονος ασχολούνταν τα τελευταία χρόνια με την ορειβασία, σε φάρμες με άλογα. Είχε ορμητήριο στο χωριό Μπράλος και στη Μαγνησία και ήταν κατηγορούμενος για «καταστροφή μελισσιών και κλοπή μελιού» στην Παύλιανη Φθιώτιδας και σε άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και του Πηλίου.

Ο εντοπισμός του έγινε έπειτα από έρευνες της Ασφάλειας Αττικής με βάση και νεότερη εξέταση αποτυπωμάτων και δειγμάτων DNA από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την αναβάθμιση των σχετικών ηλεκτρονικών τραπεζικών δεδομένων.



Η ΕΛ.ΑΣ., λοιπόν, την τελευταία 15ετία διέθετε πληροφορίες ότι ο 49χρονος διατηρούσε επαφές με άλλο άτομο της ίδιας περίπου ηλικίας, το οποίο εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εκτάσεων με ελιές σε περιοχή της Λαμίας και που, επίσης, έδινε το «παρών» στον χώρο των Εξαρχείων. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο «ελαιοπαραγωγός» της Φθιώτιδας, που είχε το ψευδώνυμο «Βλάχος», μπορεί να συμμετείχε και αυτός σε ληστείες τραπεζών, ενώ διέθετε επαφές με άτομα που είχαν συσχετιστεί την περίοδο 2004 - 2010 με τη δράση και κυρίως τη χρηματοδότηση του «Επαναστατικού Αγώνα». Ακόμη φέρεται ότι και αυτός είχε ορισμένες επαφές με ποινικούς. Στα δύο αυτά πρόσωπα είχαν επικεντρωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για να διαλευκανθεί το μυστήριο – μέχρι το 2010, όταν έγιναν και οι συλλήψεις – με τη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα». 

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι δύο αυτοί αναρχικοί είχαν συνδεθεί με έμμεσο τρόπο με ένα όπλο που είχε βρεθεί σε μπαρ στα Εξάρχεια, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό – τον Ιανουάριο του 2009 – του αστυνομικού των ΜΑΤ Διαμαντή Μαντζούνη, ο οποίος είχε πυροβοληθεί από μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού.
Ακόμη η κωδική αναφορά του «ελαιοπαραγωγού» είχε βρεθεί στα ηλεκτρονικά αρχεία συνομιλιών που εντοπίστηκαν τον Απρίλιο του 2010, ύστερα από τον θάνατο δραστήριου αναρχικού στη Δάφνη. Εκείνο ακόμη που έχει εντυπωσιάσει την ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι ο συγκεκριμένος αντιεξουσιαστής, ο οποίος είναι ύποπτος για συμμετοχή σε ληστείες τραπεζών, φρόντιζε και να λαμβάνει σημαντικές ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για την παραγωγή λαδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου